Westkappelse Ringrijders Vereniging

Op 3 Mei begon voor de W.R.V. het ringrijdersseizoen met de jongerenwedstrijd in Ritthem. Drie jeugdleden van onze vereniging deden hier aan mee. Yorick Faasse (25), Nicky de Witte (13) en Yoram Reitsma (12).

Klassewedstrijden

1e klas, In Kapelle eindigde Westkapelle 1, met Koen Minderhoud (29), Jan-Willem Minderhoud (24) en Yorick Faasse (24) op een gedeelde 6e plaats. Koen werd na kampen persoonlijk kampioen van de 1e klas.

2e klas, 2 drietallen waren actief in Aagtekerke. Westkapelle 2 kon zich nog net handhaven en met 67 ringen eindigde ze op een gedeelde 10de plaats. De ringen werden gestoken door Kees Minderhoud (20), Pascal de Witte (21) en Patty Brouwer (26). Helaas eindigde Weskapelle 3 met 63 ringen op een 13de plaats. Johan de Witte (20), Marjolein Janse (19) en Nathalie Sturm (24) staken deze bij elkaar.

3e klas, Westkapelle 4 werd vertegenwoordigd  door Adrie Roelse (26), Jasper Houmes (18) en Yoram Reitsma (24) en eindigde met 68 ringen op een keurige 6e plaats.

4e klas, In Vlissingen stak Westkapelle 5 met Marten Hoogesteger (17), Kimberley Hoogesteger (11) en Ramona Roelse (20) 48 ringen bij elkaar, dit was goed voor een 12de plaats.

W.R.V. wedstrijden

De OWK wedstrijd, Aan het einde van de dag waren er 3 deelnemers met 25 v/d 25 ringen. Na kampen was Ronald Geertse de winnaar gevolgd door Tristan de Visser en Krijn Coppoolse. Krijn wist ook de 1e beker en de pollepel mee naar huis te nemen.

Camping t’ Hoge Licht, Op 29 juli werd in boerengoed samen met de afdelingen Meliskerke en Zoutelande de wedstrijd op t’ Hoge Licht verreden. Na 23 beurten waren er 2 deelnemers met 21 ringen, Lout Vos was de sterkste in de kamp en daarmee winnaar van het mooie beeldje van t’ Hoge Licht. 2e was Jos Wisse en de 3e plaats was voor Marco Janse. De pollepel werd gewonnen door Ramona Roelse.

Sjezenwedstrijd, Tijdens de Sjezenwedstrijd waren het Patty en Helm Brouwer die als enige alle 80 ringen wisten te steken en daarmee winnaar werden. Marleen de Bruijn en Jan Hendrikse werden 2e met 77 ringen en op de 3e plaats, eveneens met 77 ringen, eindigde Natasja Jobse en Jan Maranus. De mooiste combinatie was Christel van Leeuwen en Rinus Moens. De boerenronde werd gewonnen door Jasper en Edith Houmes.

Koppelwedstrijd camping de Boomgaard, Op 14 augustus werd de koppelwedstrijd weer georganiseerd op camping de Boomgaard. Er deden 18 deelnemers mee en aan het einde van de dag was het koppel Yorick Faasse en Kimberley Kootstra de sterkste met 38 v/d 52 ringen. Op een 2e plaats met 32 ringen en winnaars van de puntenkoers kwamen Yoram Reitsma en Ferdinand Jobse. De 3e plaats was evenals de pollepel en de beurt op 14mm een prooi voor het koppel Johan de Witte en Erik Minderhoud zij staken samen 30 ringen.

Afdelingswedstrijd, Op 30 augustus werd alweer de 5e wedstrijd van dit seizoen verreden. Na 30 beurten was het Jan-Willem Minderhoud die met 28 ringen kampioen werd, daarnaast wist Jan-Willem ook de 2e beker te winnen. De 2e plaats was voor Yorick Faasse met 27 ringen, ook wist Yorick de 3e beker en de 1e prijs in het versieringsklassement bij de overige paarden in de wacht te slepen. De 3e plaats was voor Kees Minderhoud met 26 ringen, daarnaast was Kees ook winnaar van de 1e beker en de pollepel. Yoram Reitsma was winnaar van de 1e jeugdbeker, Nicky de Witte won de 2e jeugdbeker. Winnaar van de kleine finale was Johan Dingemanse, Krijn Faasse won de 2e beker in de kleine finale. Winnaar van de Rabo bokaal was Kees van Sighem. De versieringsprijs bij de trekpaarden werd gewonnen door Laurina Dominicus.

Tot slot willen wij als bestuur van de WRV onze rijders, vrijwilligers en sponsoren bedanken voor hun inzet van afgelopen seizoen, en wensen wij ieder een goed en sportief 2015 toe.