Westkappelse Ringrijders Vereniging

Op 2 Mei reden 3 leden van de W.R.V. de jongerenwedstrijd. Yorick Faasse viel helaas net buiten de prijzen met 19 van de 22 ringen, Yoram Reitsma eindigde met 16 ringen en Nicky de Witte met 14 ringen.

Klassewedstrijden

1e klas, In Biggekerke begonnen voor de W.R.V. de klassewedstrijden. In de 5de beurt kreeg het eerste drietal de groene sjerp uitgereikt, deze hebben ze niet meer uitgedaan en wonnen uiteindelijk het kampioenschap in de 1ste klas. Zo rijden we volgend jaar na 23 jaar weer Ereklas, het drietal bestond uit Koen Minderhoud (29), Jan-Willem Minderhoud (26) en Yorick Faasse (29). S’avonds hebben ze de dag nog feestelijk afgesloten in het café op Biggekerke.

2e klas, Een week na het kampioenschap in de eerste klas mocht het 2de drietal van Westkapelle aan de bak in Oostkapelle. Ook dit drietal krijgt na de vijfde beurt de groene sjerp, deze houden ze tot net iets na de middag vast. Uiteindelijk moeten ze de groene sjerp toch afgeven, toch blijven ze doorgaan met steken en krijgen de groene sjerp weer terug. In de laatste beurten wordt het toch nog spannend en laten ze enkele ringen hangen. Ze eindigen met Aagtekerke op de eerste plek en na kampen mocht Westkapelle 2 zich alsnog kampioen van de 2de klas noemen. Kees van Sighem (22) Kees Minderhoud (28) en Pascal de Witte (26) waren de pikeurs van deze dag. Kees M werd na een kamp persoonlijk reserve kampioen.

3e klas, Twee drietallen waren vertegenwoordigd in Aagtekerke. Voor Westkapelle 3 reden Patty Brouwer (23), Johan de Witte (19) en Jasper Houmes (19) en zij eindigde op een 6de plaats met 61 ringen. Het tweede drietal van die dag bestond uit Nathalie Sturm (17), Yoram Reitsma (23) en Adri Roelse (19) en eindigde met 59 ringen op een 9de plaats.

4e klas, Westkapelle 5 begon zaterdag 1 augustus aan de 4e klas wedstrijd te Vlissingen. Na een gezellige dag en een paardenwissel onderling eindigde dit drietal met 41 ringen. De ringen werden bij elkaar gestoken door Nicky de Witte (11), Laurina Dominicus (11) en Ramona Roelse (19).

W.R.V. wedstrijden

Koppelwedstrijd camping de Boomgaard, De eerste wedstrijd van de vereniging was dit jaar de koppelwedstrijd. Aan het einde van de dag eindigden met 37 ringen Koen Minderhoud en de debutant Fienke Reitsma als eerste gevolgd door Patty Brouwer en Diana Simonse met 35 ringen. De derde plaats was er voor Yoram Reitsma en Angelique van Rooijen met 34 ringen. De pollepel ging eveneens naar Koen en Fienke. S’avonds werd de dag feestelijk afgesloten in het café op de camping.

De WES wedstrijd, Aan het einde van de dag waren er na 25 beurten 2 rijders met alle gestoken ringen. Dit waren Koen Minderhoud en Roel Willemse en na een kamp op de 10mm wist Koen de wedstrijd te winnen. De 1ste beker was eveneens een prooi voor Koen. De 2de beker was voor Sjaak Janse en de 3de beker voor Johnny Wisse. Roel won de pollepel door als enige in één keer de 10mm ring te steken.

Camping t’ Hoge Licht, verreden in boeregoed samen met de verenigingen Zoutelande en Meliskerke. Een erg gezellige wedstrijd waarin we 30 beurten reden. Koen wist als enige alle 30 ringen mee te nemen.. Yorick eindigde op de tweede plek met 27 ringen en Jos Wisse met 26 ringen op een 3de plek.

Sjezenwedstrijd, De jaarlijkse sjezenwedstrijd werd gewonnen door Patty en Helm Brouwer die als enige alle 72 ringen wisten te steken. Alyssia Janse en Adrie Davidse eindigden met 71 ringen op de tweede plaats. Jasper en Edith Houmes eindigden met 69 op een derde plaats. De boerenronde werd gewonnen door Peter Boogaard en Dianne Dominicus.

Afdelingswedstrijd, op de afdelingswedstrijd begonnen we met 38 man aan de wedstrijd, met maar liefst 7 debutanten. Voor de verandering was het dit jaar droog. Het was een erg mooie dag met goed weer. Koen was de enige die aan het einde van de dag alle 30 ringen had gestoken. Johan de Witte en Yorick Faasse volgden met 27 ringen. Koen wist ook de 1e beker en de pollepel te winnen. De 2de beker was voor Patty Brouwer die ook de damesbeker won. Johan won de 3de beker en de 50+beker. De jeugdbekers waren voor Yorick (1e) en Yoram Reitsma (2e). De winnaar van de kleine finale was Jolijn Roelse. Laurina Dominicus en Mariska de Leeuw wonnen de prijzen bij de versiering.

Naast het succes van Koen die op de 2de folkloristische dag Zeeuws kampioen werd was het ook een mooie dag voor Yorick, hij wist voor het eerst in zijn ringrijderscarrière alle 30 ringen in te steken.

Tot slot willen wij als bestuur van de WRV onze rijders, vrijwilligers en sponsoren bedanken voor hun inzet van afgelopen seizoen, wat voor onze vereniging zeer succesvol was en wensen wij ieder een goed en sportief 2016 toe.