Westkappelse Ringrijders Vereniging

In 2018 heeft de WRV 4 wedstrijden georganiseerd. Dat begon op 14 juli met de WES-wedstrijd, met 45 man zijn we om 07.30 begonnen aan de wedstrijd. Deze verliep erg voorspoedig en omstreeks 12.00 waren er al 15 beurten verreden. Na 25 beuren waren er 4 rijders met 25/25 ringen. Dit waren Emiel Provoost, Tristan de Visser, Jasper van der Maas en Koen Minderhoud. Na een kamp tot op de 10mm was het Emiel die de wedstrijd wist te winnen. In de kamp om de bekers was het wederom Emiel die de sterkste was voor Krijn Coppoolse en Ronald Geertse. Met 20 rijders begonnen we aan de pollepelkamp en weer liet Emiel zien dat hij de beste was door deze kamp te winnen. De prestatie van Emiel was extra knap omdat hij pas om 6.00 in de morgen wist dat hij mee kon doen.

Koppelwedstrijd op camping de Boomgaard was op 25 juli de volgende wedstrijd van de WRV. Met 12 koppels zijn we van start gegaan en in totaal hebben we 24 beurten kunnen rijden. Verschillende koppels hebben die dag in het groen gereden maar aan het eind van de dag waren het Mirte Gabriƫlse en Sophie Schroevers die met 3 ringen verschil wisten te winnen. Ramona Roelse en Fienke Reitsma werden na kampen 2e en wisten ook de Pollepel te winnen. Jan-Willem Minderhoud en Erik Minderhoud werden 3e.

Op woensdag 8 augustus was de markt en omstreken het decor van onze jaarlijkse sjezenwedstrijd met maar liefst 15 sjezen zijn we op deze prachtige dag begonnen en hebben de deelnemers 80 ringen kunnen steken. Patty en Helm Brouwer was het enige koppel die 80 ringen wisten te steken en wonnen daardoor de wedstrijd. De tweede plaats met 78 ringen was voor
Elise en Dennis Willeboordse en de 3de plaats met 77 ringen voor Julia Crucq en Peter Maranus. Dit jaar reden we ook een ronde op kleine ringen, deze werd gewonnen door Ramona Roelse en Cor Janse. De boerenronde werd een prooi voor Laurina Dominicus en Kevin Paauwe. Bij de versieringsprijzen waren het Marcia en Kees Minderhoud die op een eerste plaats eindigden. Voor Amy en Sharon Crucq die tweede werden en de publieksprijs wonnen. De 3e plaats bij de versiering was voor Julia en Peter.

De laatste wedstrijd van het seizoen was de afdelingswedstrijd op zaterdag 25 augustus. Met een stevige wind begonnen we om 8.00 met 29 rijders aan de wedstrijd. Na een paar beurten hadden we wat flinke regenbuien, hier is het gelukkig bij gebleven. Aan het einde van de ochtend werden er 4 beurten verreden op de jeugdbeker en de damesbeker. Monique Provoost was de enige die 4 ringen hiervoor stak en was daarmee in een klap winnaar van de damesbeker. Voor de jeugdbeker was er nog wel een kamp, Mirte Gabriƫlse wist deze kamp te winnen voor Yoram Reitsma en onze debutant Kay Huibregtse. Na 30 beurten was het Koen Minderhoud die met 29 ringen de wedstrijd wist te winnen. Kees Minderhoud werd 2e met 26 ringen en de 3e plaats was voor Patty Brouwer met 25 ringen. Met 23 ringen een verassende 4e plaats voor onze debutant Kay. Een keurige prestatie, Kay wist ook nog de 5de beker te winnen. De 1e beker was voor Koen evenals de Pollepel. Na kampen was het Ramona Roelse die de 2e beker wist te winnen voor Kees (3e) en Patty (4e). De kleine finale werd gewonnen door Marcia Minderhoud na een kamp met Jasper Houmes. De 1e versieringsprijs bij de warmbloeden was voor Monique en bij de koudbloeden voor Marten Hoogesteger.

Als bestuur kijken wij met een goed gevoel terug op dit jaar en willen wij iedereen bedanken die afgelopen jaar iets voor onze vereniging betekend heeft. Tenslotte willen wij ieder een goed en sportief 2019 toe wensen.