Westkappelse Ringrijders Vereniging

In 2019 zijn er in Westkapelle 4 wedstrijden georganiseerd door onze vereniging. Dat begon met de WES-wedstrijd, traditiegetrouw een week na de kermis, op 13 juli. Na 25 beurten waren er liefst 6 rijders die alle ringen gestoken hadden. Na een spannende kamp was het Tristan de Visser die de wedstrijd wist te winnen. De 1e beker ging naar Emiel Provoost die de kamp won van zijn zus Lotte, die won dus de 2e beker. Krijn Coppoolse won de 3de beker. Ook in de pollepelkamp bleek Emiel de sterkste te zijn.

De koppelwedstrijd was op 24 juli en vond dit keer plaats op de markt. In totaal waren er 18 deelnemers en hadden we dus 9 koppels. Het was een erg warme dag en daar hadden we rekening mee gehouden, lange pauzes en genoeg water voor de paarden en deelnemers. Er zijn 30 beurten gereden en Yoram Reitsma (26) en Roxanne Kloosterman (19) wisten de wedstrijd te winnen door samen (45) ringen te steken. De pollepel werd een prooi voor Patty Brouwer. De dag werd gezellig afgesloten met een gezamenlijke maaltijd bij de Fontein.

De jaarlijkse sjezenwedstrijd vond plaats op woensdag 7 augustus. We hadden een leuke ploeg met 15 deelnemende sjezen. Na 20 rondes konden de deelnemers 80 ringen steken. Patty Brouwer en Christiaan Dekker kwamen hier het dichtst bij in de buurt met 77 ringen en werden 1e. De 2e beker was voor onze gastrijders Julia Crucq en Rick Eckhardt. Voor de 3e beker moest er gekampt worden tussen Marleen de Bruyn/Jan Hendrikse en Maartje Hoogesteger/Joeri van Moolenbroek die beiden 75 ringen staken. Marleen en Jan wisten de kamp uiteindelijk te winnen. De versieringsprijzen werden gewonnen door Marcia en Kees Minderhoud, voor Marleen en Jan (2e) en Amy en Sharon Crucq(3e). De boerenronde was een prooi voor Bram van Boxel en Esmay Roelse.

Op zaterdag 24 augustus werd alweer de laatste wedstrijd van onze vereniging gereden, de afdelingswedstrijd. Met 32 rijders beloofde het een mooie dag te worden, voor de middag hadden we al wat beurten gereden op de jeugdbeker en de damesbeker en deze ook gelijk uitgekampt. Yoram Reitsma wist de 1e jeugdbeker te winnen voor Mirte Gabriƫlse die 2e werd. Na een spannende kamp op de damesbeker was het uiteindelijk Patty Brouwer die er mee vandoor ging. Na 30 beurten was het Koen Minderhoud die als enige alle ringen wist te steken en hiermee het dagklassement won. Voor Jan-Willem Minderhoud (27) en Nicky de Witte en Kay Huibregtse (beide 26). Kay was in vorm want hij wist ook de laatste 10 ringen te steken en won de 1e beker na een kamp met Kees Minderhoud die de 2e beker won. De 1e beker in de kleine finale werd gewonnen door Maartje Hoogesteger, 2e werd Roxanne Kloosterman. Na een spannende kamp om de pollepel was het Marcia Minderhoud die deze mee naar huis mocht nemen. De versieringsprijzen gingen naar Sophie Stoutjesdijk en Laurina Dominicus.

Tenslotte willen wij iedereen bedanken die afgelopen jaar iets voor onze vereniging betekend heeft. Wij willen ieder een goed en sportief 2020 toe wensen.